dimarts, 31 de març del 2009

De tratges, factures i altres tonteries

Bé amigues i amics, després d'un mes ben estrany, tornem a la càrrega amb el bloc. En este març que portem han passat coses ben significades. Moltes coses. El cos em demana bramar sobre Patxi López i el PSE, però no ho faré. Només em remetré al meu post anterior (del 6 de març!) i a refermar el que allà hi deia. Només afegiré que en un gran exercici de defensa de la independència dels mitjans públics de comunicació, els futurs inquilins d'Ajuria Enea s'han atrevit a dir qui pot eixir i qui no a la tele que paguen tots els bascos i com han de ser els mapes del temps. I la brunete mediàtica no només no piula, sinó que es mostra propera a l'orgasme rojigualdo.

En fi, ja m'he liat, però és que la hipocresia d'aquesta gent no entén d'estètica. Però l'objectiu del post al bloc d'avui no era una altra que dir-li a certs sectors madrilenys que així no es canvia el govern al País Valencià. M'explique.

La ja famosa Operació Gürtel és una sobirana tonteria. Si a d'algú se li ha acudit que pot tenir alguna espècie d'afectació negativa al PPCV està fent volar coloms. Però com és possible? Com podem els valencians ser tan masoques de votar a pressumptes lladres?

Dues raons bàsiques i algunes més secundàries. Creiem realment que el fet que Camps haja cobrat uns eurets en el tratge de l'emperador importa realment? Que Castellano adjudique sistemàticament obres a empreses de colegues? Ací estem entrant en raons morals, i crec jo que estem en condicons de donar poques lliçons. En coses de moralitat, valors i principis, el que has de fer és preguntar-te què faries tu. Evidentment no crec que cap dels lectors del bloc siga president autonòmic (tindria gràcia) però transpassem-ho al nostre nivell.

Si has de fer obres a casa, quants de vosaltres demaríeu si pot ser que no vos facen factura? Això és, a xicoteta escala, una estafa a Hisenda, un frau. La llei diu que has de declarar un pagament i abonar el corresponent impost i no ho fas. Això quina moralitat implica? És la integritat i la honradesa un valor que regisca la teua vida? No. I llavors per què demanes que se li exigisca a qui mana l'ètica que tu no tens?

Si el valor de la integritat no existeix socialment, com pot afectar electoralment a un partit polític? És estúpid com a plantejament. Almenys a mi m'ho pareix.

I en segon lloc, el discurs. Sóc un fanàtic de les construccions discursives, ja ho sabeu. Doncs bé, que el sr. Garzón, excandidat socialista i estrella del rock, impute al president dels valencians en un cas de corrupció sense proves evidents és fàcilment encaixable en el discurs troncal popular: El PP defensa els interessos dels valencians i el seu benestar. Els socialistes estan contra els interessos dels valencians i per això ataquen als que els defensen.

Si esta falla discursiva val per un transvasament faraònic i insostenible, per què no ha de valer per un encausament dubtós del Molt Honorable? Per tant, obviant que el president de la institució que ha de jutjar Camps és amic seu, i que els ritmes de la justícia són els que són i que les acusacions són difícilment demostrables, qui pense que el fet que no existisquen tres factures de roba farà caure el PP al País Valencià està en una altra dimensió.

Per tant, qui vulga substituir el PP al Consell s'haurà d'inventar alguna cosa millor que enviar jutges a fer la feina bruta.

3 comentaris:

Albert Medrán ha dit...

no es pot afegir res més: excel·lent post!

Vicent Martínez ha dit...

un honor el comentari sr. Medran

Miquel ha dit...

I tant, Vicent; en una societat sense moral (o amb una moral més que dubtosa) no es pot pretendre que 'caiguen governs' per una manca de comportament ètic dels responsables... Com tu bé dius, el gruix de la societat difícilment castigarà per comportaments que ells mateixos farien. Cal traure l'exemple de Carlos Fabra, eixe home del qual poca gent dubta de la seua honestedat (bé, de la seua falta de) però que es pot permetre seguir liderant el PP provincial a Castelló? "Si estigueren els altres farien el mateix", diu molta gent, en un discurs en el qual jo, veges tu, el que sent és un "Si estiguera jo, faria el mateix".
Com tu bé dius, perquè hi haja canvis profunds al País Valencià (i un canvi de govern seria un canvi profund, però no l'únic profund, ni el més profund), cal alguna cosa més que quatre factures.

Una salutació.

Miquel.

P.D.: "Li ho faig amb IVA o sense IVA?", quantes vegades hem sentit això????