dilluns, 13 d’abril del 2009

De nou, la Setmana Cultural del País Valencià a Barcelona

Com ja és tradició per primavera, arriba la Setmana Cultural del País Valencià a Barcelona. Els companys de l'Espai País Valencià hem organitzat tot un seguit d'actes que inclouen música, literatura, gastronomia, esports tradicionals i debat sobre temes d'actualitat. Podeu consultar la programació sencera al lloc web de l'Espai i ací teniu l'esdeveniment de Facebook.

El plat fort, i mai millor dit, és dissabte 18 d'abril. És el que anomenem la Jornada de Cultura Popular. Des de ben matí, a la plaça del Poble Romaní de Gràcia, tindrem activitats: taller de pilota valenciana, l'esport nacional valencià; música amb el grup Pelandruska, provinent de les comarques de més al sud del País; una paella gegant que, per què negar-ho, tots els anys ens ix bona, i una demostració de danses valencianes. Vaja, que qui s'avorreix és perquè vol.

I tot ho acabarem amb un concert ben prometedor en tres representants d'una fornada de grups valencians que fan coses de qualitat i que encara tenen certes dificultats per tocar a Catalunya: els inclassificables Arthur Caravan, els hiphopers Rapsodes i els electrònics Orxata Sound System. Per cert, d'estos dos últims grups us podeu descarregar directament els seus discos des del seu lloc web baix llicència Creative Commons. D'especial menció em pareix el concepte de cultura horitzontal que pregonen els Orxata. Hi ha vida més enllà dels Obrint i la Gossa.

Bé doncs, esteu totes i tots més que convidats!

I per fer boca, Rap a dit dels Rapsodes:

2 comentaris:

Albert Medrán ha dit...

ja saps que m'hi passaria... i més després de la interessant xerrada de dissabte!

Vicent Martínez ha dit...

xè agafat un ave i au... ;P