dimecres, 2 de juliol del 2008

Crònica d'una mort anunciada

Per fi, després d'any i pico de fer el ridícul més espantós a les Corts valencianes, el grup parlamentari de Compromís es desfà. Vaja, en virtud del reglament intern, Glòria Marcos, coordinadora d'EUPV i candidata a presidenta de la Generalitat per la coalició, serà expulsada, i amb ella marxaran els altres dos d'EU. Quedaran llavors dos escons del Bloc i dos d'IPV.

Acaba així el sainet del Compromís? L'esquerra nacionalista valenciana treballarà sense perdre energies en batalles estèrils? Hi haurà una aposta per la creació del ja mític tercer espai? Se sabrà ja quina és l'aposta estratègica del Bloc? Iniciativa clarificarà quin paper juga? Esquerra Unida podrà trobar el seu espai? El PCPV continuarà la deriva unitarista? PP i PSOE tindran una alternativa seriosa a les Corts i a les urnes?

O no? O pel contrari seguiran el ridícul, les batalletes, les filtracions interessades a premsa, les escenificacions teatrals, les contradeclaracions, la risa en les bancades de PP i PSOE i, en definitiva, la inexistència de fet d'una alternativa al règim canovista encobert dels nostres dies?

Els responsables de tot açò, fins ara, no han donat massa motius per l'esperança. I no queda massa temps, perquè una de les coses que més costa guanyar (i més encara recuperar) en el circ polític és la credibilitat. I d'això, als actuals dirigents de Bloc i Iniciativa, els en queda ben poca.

Clarificació estratègica i canvi de cares. O el desert.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Per sort encara queden polítics que busquen la unitat... =)

Estat Valencià, República Valenciana-pve i Esquerra Nacionalista Valenciana proposen una coalició de tot el valencianisme polític en les eleccions al Parlament Europeu de l’any que ve

http://annanoticies.com/2008/06/29/estat-valencia-republica-valenciana-pve-i-esquerra-nacionalista-valenciana-proposen-una-coalicio-de-tot-el-valencianisme-politic-en-les-eleccions-al-parlament-europeu-de-lany-que-ve/

Miquel

el tropilla ha dit...

Supose que no jugar mai més amb partits estatals, tan sols partits valencians, i deixar al PCE que s'ofegue en naftalina. El Bloc i l'UPV sempre han sobreviscut a tot, i així deu continuar.

Vicent Martínez ha dit...

Tropilla, sobreviure no és vèncer. Cal treure resultats. Candidats, estratègia i comunicació. Tot ben claret, o el desert.

Miquel, en tots els respectes, l'Associació de Veïns de Russafa no s'ajunta també? Va home va!