dijous, 29 de novembre del 2007

Bombes

Avui no tinc més remei que posar-me seriós. Anit va esclatar una bomba, amb pólvora premsada i metralla, davant de la seu d'Esquerra Republicana del País Valencià a la ciutat de València. Fa dos mesos, un artefacte semblant va esclatar davant la seu del Bloc Nacionalista Valencià. El Casal Jaume I de Castelló, on tinc molts amics, viu permanentment baix amenaça de grups d'extrema dreta aficionats a les 'ràtzies anticatalanistes'. El candidat del Bloc a Mislata va acabar a l'Hospital després que uns nazis imberbes li pegaren una bona pallissa quan sortia de la seu. Calen més evidències?

El País Valencià no és un país normal. No ho és per moltes raons, però la pitjor de totes és que no es poden expressar lliurement les idees. Un sector de la societat viu amenaçat. Si aquesta violència fos de signe contrari, és a dir, de l'esquerra nacionalista cap a la dreta espanyola, ja tindríem a l'Audiència Nacional i el Tribunal Suprem ilegalitzant gent pel mig. Però com els agredits som els catalanistes, no passa absolutament res.

L'extrema dreta actua a València amb total impunitat. Per més agressions, pallisses o bombes a partits polítics, mai hi ha detencions. No sóc una persona particularment conspiranoica, però no puc més que sospitar. No sé si és connivència, consentiment o 'laissez faire'. Però el que queda clar és que alguna cosa passa entre les forces de seguretat de l'Estat i el feixisme valencià.

Recorde més d'una casa okupada dessallotjada per... caps rapats d'extrema dreta. Clar, si la feina bruta ja la fan uns, els altres no cal que s'hi embruten.

Sospitós, no?

Quan us jugueu a que ara tampoc hi ha detinguts? Suma i segueix...

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitats, en tant poques paraules has descrit al a la perfecció la realitat del País Valencià. Cap agressió sense resposta!

Anònim ha dit...

Felicitats, en tant poques paraules has descrit al a la perfecció la realitat del País Valencià. Cap agressió sense resposta!

Albert Medrán ha dit...

no m'hi jugaria res perquè perdria; no n'hi hauran de detencions!

:(

Anònim ha dit...

Moltes vegades fem bromes sobre la lluita armada... i hui pense, no són ells els que ja l'estan fent la lluita armada? Sempre ens quedarem de braços creuats o algun dia deixarem d'esperar que algú ens arregle el pati?

Vicent Martínez ha dit...

Diu el sotsdelegat del Govern a València que no li sembla un salt qualitatiu de la violència política.

Què dirà este impresentable quan un bomba, per molt rudimentària que siga, mate a d'algú, li trega la vida? Un activista, un peató, un xiquet, una àvia que passava per allà.

Si passa algú per davant de la bomba d'ahir en el moment d'esclatar, l'hagués matat amb la tornilleria que portava per metralla. És un tema molt seriós, i hi ha gent que li treu importància, a mi emposa dels nervis, la veritat.