divendres, 7 de març del 2008

Mala espina

L'últim comentari d'en Pau m'ha fet pensar. Ell sempre incita a la predicció i la porra, i més enllà que ara mateix els números em ballen al cap i es mesclen amb participació, que si la gent se'n va a esquiar o si plou es queda a casa, que ja no m'aclarisc.

Ara bé, tinc una sensació: alguna cosa passarà. Fixem-nos en l'històric de les generals. Mai ha passat exactament "el que havia de passar". Any 93, el PP creu que guanyarà les eleccions amb un PSOE acosat i... Felipe augmenta la llegenda. Any 96, el PSOE ha acabat de caure i és l'hora de la majoria suficient o absoluta d'Aznar, i... li cal parlar català en la intimitat perquè no hi arriba. Any 2000, el PP guanyava per majoria suficient i fregava l'absoluta i... la dreta arrassa i Almunia ha de dimitir la mateixa nit, IU s'enfonsa. Any 2004, tendències detectades que acosten resultats, anem cap a una victòria justa del PP o empat i... tres dies de mentides i bulos sepulten el PP.

I diumenge? Doncs no sé cap on es decantarà el tema. Jo crec que hi haurà sorpreses. Han passat massa coses en quatre anys com perquè no passen. Govern deambulant, oposició enconada i radical, treva trencada, manis de víctimes, frustracions estatutàries, trens que no arriben...

Ja vorem. Diumenge a les deu, eixirem de dubtes.

3 comentaris:

pau ha dit...

Vicent,
Parlem molt a la lleugera de majoria absoluta.
La majoria absoluta només es produeix quan un dels dos grans blocs(PSOE i PP), es desploma.
Al 82 i 86, UCD es desploma i el PP era molt petit i extrem.
Al 2000, el PSOE i IU es desplomen per la debilitat i els problemes de lideratge dels dos candidats d'esquerres que van haver de substituïr a González i Anguita.
Ara no veig debilitat en cap dels dos bàndols, així que segons el meu punt de vista, la majoria absoluta no serà la sorpresa. Veurem

Vicent Martínez ha dit...

Ja tenim el temut atemptat, a més amb un mort. A vore com afecta tot plegat.

De totes maneres, no em referia a absolutes abans, no ho sé, però hi ha massa eufòria a can socialista...

Anònim ha dit...

Vicent, t'hauràs de fer adiví perquè el títol del post d'avui sembla que pronosticava l'atemptat. No sóc capaç de dir com afectarà, però està clar que la gent només veurà un atemptat d'ETA i que s'ha acabat la campanya amb aquesta sensació. De ben segur que res de bò passarà.