dijous, 17 de gener del 2008

De la Vega vs. González Pons

Ja tenim els caps de llista per València. Seran Maria Teresa Fernández de la Vega (com ja se sabia) i Esteban González Pons. Així doncs, Zaplana queda desplaçat a presentar-se per Madrid, i tenim servit l'enfrontament entre la vicepresidenta executora i el portaveu que se les sap totes.

Curiosament, el mateix dia, i de forma quasi simultània (desconec realment què va ser abans), nomenen González Pons candidat en la segona circumscripció electoral més important pel PP i De la Vega el demanda per perjudicis a l'honor.


Cert és que només es van assabentar que De la Vega seria cap de llista, tota la maquinària destructiva del PP (que no és poca) es va dedicar a atacar la figura de la vicepresidenta. Van dir més d'una barbaritat i més de dos. Ara, el membre més valorat del govern ZP va al jutjat a enfrontar-se amb el portaveu del PP a les Corts Valencianes.

La decisió estratègica em sembla més que dubtosa. L'acusació es fonamenta en què GP va acusar De la Vega d'empadronar-se amb un tarongeral de Beneixida i que la seua família s'havia beneficiat d'un 'pelotasso' urbanístic a la localitat, on té arrels la vicepresidenta.

Què busca De la Vega? Que es parle d'ella als mitjans valencians, reforçar la seua imatge de dona dura i implacable, buscar un cos a cos on creu que té les de guanyar i desacreditar el rival, dient-li mentider. Bé fins aquí, no?


Però quins són els efectes col·laterals? Situa enmig del debat si realment ella és valenciana (al PP l'acusen de paracaigudista) i posar en dubte el patrimoni familiar. A l'hora que, per la parròquia pepera, motiva a fer pinya amb GP i rebutjar la senyora de Madrid que ve ací a donar problemes.

Molta gent que no havia llegit les acusacions de González Pons ara ja sap de què acusava la vicepresidenta. De la Vega, una política a la qual se li suposa una talla política més que contrastada, no té més armes per enfrontar-se a un polèmic exconseller? A aquestes hores de la partida, no diu massa coses a favor de l'última esperança blanca del PSOE al seu forat electoral.

És quan menys dubtable que les perspectives electorals dels socialistes al País Valencià passen pels jutjats. Seguirem atents la partida.

4 comentaris:

pau ha dit...

Molt bona Cento. Coincideixo plenament en el diagnòstic: el PP vol que quedi clar als valencians que ells són els de casa i l'altra és un paracaigudista, i voler entrar al seu joc, sembla que et justifiquis.

Vicent Martínez ha dit...

Veig avui al Levante que González Pons ho ha vist clar i va a la iugular de la vicepresidenta. Proposa un debat sobre els problemes del País Valencià i sobre el seu patrimoni.

Que vagen jugant a València, que escull 16 diputats, i tot el país 33...

pau ha dit...

Cento,
Volem post sobre la teva visió del tema EUPV, ja.

Vicent Martínez ha dit...

Estic esperant, de moment, el tancament de candidatures dijous per saber com cony queda el tema.

Tranquil que em quedaré ben a gust, m'estic armant fins a les dents.