dimecres, 6 de febrer del 2008

Bon dia dimecres

Bé, les coses es van aclarint a poc a poc, tot i que es compleixen els supòsits:

Als republicans, tot pareix indicar que McCain ho té tot de cara. Huckabee i Romney s'han autoanul·lat al bàndol més conservador (el pastor baptista n'ha sortit millor parat pel que es veu). El candidat a les presidencials, menys en cas de sorpresa majúscula, hauria de ser McCain, el més liberal dels tres.

Als demòcrates... bé, també com es preveia, està tot obert. Obama ha dominat més la zona del sur i, evidentment, Illinois. En canvi, Hillary Clinton s'ha imposat on hi ha més delegats en joc: New York, New Jersey, Califòrnia.

Ací rau la clau: Califòrnia. Si l'estat més gran del país hagués donat suport a Obama, l'efecte tsunami del senador hauria donat un cop d'efecte de grans dimensions. En canvi, la senadora ha resistit millor del que molts pensaven. I pot haver salvat la seua campanya.

Tot obert, en qualsevol cas. Ara per ara, segons la CNN, 724 Clinton a 646 Obama. Apassionant!

Algun dia haurem de parlar seriosament sobre la qualitat (o no) que impliquen unes primàries obertes... Hi ha més propostes? Més debat? Fa que la gent s'interesse més per la política? Augmenta la participació electoral i la no exclussivament electoral?

Algú n'està prenent nota?

2 comentaris:

pau ha dit...

Cento,
M'encanta el títol "Bon dia dimecres!"

Vicent Martínez ha dit...

Gràcies, home. Es fa el que es pot