dimarts, 26 de febrer del 2008

El debat menys original

Hem estat uns 15 anys esperant un cara a cara. I el debat no ha estat malament del tot, però he notat a faltar alguna sorpresa, i ha sigut molt poc original. Desgranem però algunes claus:

Imatge: Rajoy és nefast en càmera. Algú ens haurà d'explicar on nasos mirava aquest bon home tota l'estona fora de camp. Mai mires fora de camp a la tele, mai!! Zapatero controla millor la seua imatge televisiva, Rajoy quedava massa decimonònic (com bé m'ha explicat en Canaleta en una trucada a la mitja part). L'actitud de Rajoy, sobretot al principi, posava molts 'sorolls' al seu missatge.

(Opina per a Cuatro, ara mateix, 45% Zapatero, 33% Rajoy. En canvi, en les dones empat! En joves empat també, en 35 i 49 ZP ha golejat)

Missatge: Rajoy previsible però efectiu, com en tota la legislatura. Bé en terrorisme, com era d'esperar. ZP ha estat massa esquiu en immigració i poc contundent en excés. Al principi estava ZP molt per sobre, Rajoy s'ha anat recuperant. Però vaja, sense sorpreses.

Només un tema inesperat: el transvassament en boca del PSOE.

Guanyador? Ningú haurà guanyat massa vots. Ara queda el paper dels líders d'opinió, però veient el que ha passat durant quatre anys, cadascú obeïrà als seus interessos orgànics.

Tampoc era per tant, no?

6 comentaris:

Albert Medrán ha dit...

diàleg de sords, apuntalant les bases pròpies... ja és això no? fer que la tensió segueixi, que la intenció de vot al PSOE segueixi pujant com en els darrers dies i arrossegar la gent a votar...

per això jo dic que guanya ZP

pau ha dit...

Cento, coincidim plenament. Un ha controlat la imatge i l'altre ha marcat l'agenda.
Ha estat molt interessant i el següent pinta decisiu.
La pregunta és, qui creus que arriscarà en el pròxim debat? arriscarà ZP? arriscarà Rajoy?

Vicent Martínez ha dit...

Home, ha d'arriscar en Rajoy. És el challenger, i obligant-lo a arriscar i ser agressiu se li resta imatge presidencial.

Com diu Medran, un empat és victòria de ZP. Però el partit de tornada serà de vore, ZP ha d'anar amb compte de no ser massa amarrategui. Ha de respondre amb més força quan li diuen que agredeix a les víctimes, home!

pau ha dit...

Exacte Cento. Rajoy ha d'arriscar, però ZP també. Ja no li val ser tant "amarrategui" com en aquest. Ha d'anar a la confrontació "a pecho descubierto" com diria en Camacho.
Han d'arriscar tots dos. I quan dos arrisquen, un dels dos no pisca!

Kazahn ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Vicent Martínez ha dit...

Ei, he eliminat el comentari perquè últimament entren robots d'spam (gran gag dels Monty Python).

També posaré parauletes d'estes per evitar-ho a partir d'ara.