divendres, 10 de setembre del 2010

Tret de sortida

Com diuen els mals periodistes, amants dels tòpics, "tret de sortida" per les eleccions del 28 de novembre al Parlament de Catalunya. Després del sainet de la convocatòria, aquest post pretén ser introductori a tot allò que se'ns ve al damunt. Bàsicament, què hi ha en joc en aquests comicis al Parlament de Catalunya?

Perdoneu la perogrullada, es decideix la composició del proper Parlament, que és qui triarà el president de la Generalitat. Evidentment, tot això té unes derivades que fan que el sector malalt de la cosa, en paraules del gran Toni Aira, estiguem en el punt àlgid de cada quatre anys. Artur Mas trencarà el gafe i serà el proper president? El PSC resistirà o tocarà fons? Esquerra sofrirà la tan anunciada batacada o remuntarà les enquestes? ICV patirà les conseqüències d'una legislatura moguda o realment ha consolidat un sòl electoral? El PP...? Bé, aquests sempre treuen el mateix. Alguna nova marca aconseguirà seure algú a un escó?

Enfocament estratègic. Mobilització de bases. Perfil dels candidats. Abstenció vs. participació. Temes de campanya. Debats electorals. Influència dels escenaris futurs. Comportament mediàtic. Enquestes. Campanya en línia i xarxes socials. Hi ha molts temes i moltes variables en aquestes eleccions. D'algunes d'elles en parlarem al bloc, d'altres no ens donarà temps i d'altres, directament, no en sabem prou i millor callar.

Així doncs, Socarrats però no vençuts dóna el seu particular "tret de sortida" a les eleccions del 28-N. S'agraeix participació, inclús es poden arribar a pagar cerveses. Ja vorem.