dijous, 25 d’octubre del 2007

Nacionalistes d'Esquerres

Bones socarrats i socarrades,

Llegia l'altre dia, fa ja un parell de setmanes, que neixia una nova corrent interna dins EUPV, anomenada Nacionalistes d'Esquerres. Els impulsors són gent majoritàriament de la Safor, als que se'ls presuposa una miqueta de consciència nacional.

Ja s'han començat a moure, i ja està clar on queden ubicats. Afirmen que volen reforçar el component nacionalista dins EUPV i fan una crítica ferotge a Esquerra i País, als que acusen de poc menys que traidors, tot i que tampoc diuen estar del tot al costat de la direcció a qui responsabilitzen en part de la crisi del partit.

A mi el que em pareix és que algú vol mantenir una certa legitimitat nacionalista dins EUPV ara que Iniciativa del Poble Valencià, abans EiP, estan a punt de marxar pegant una 'portà'. És la pròpia direcció, Marcos, Sanz, Sixto & cia? És un grup benintencionat de militants? La veritat, no ho sé, però crec que el PCE i els seus seqüaços o bé ho han instigat o bé ho saluden amb alegria, donat que els permet mantenir la ficció d'un cert barnís nacionalista.

No ens enganyem, d'acord que EUPV ha apostat per la unitat de la llengua i el dret a l'autodeterminació, amb la veu baixeta, això sí, però algú es creu que Marga Sanz, que és incapaç de pronunciar mig mot en valencià, Ricardo Sixto i companyia els importa una merda el País Valencià? Vinga home, ja està bé de ficcions. El PCE és un partit ranci, vell, incapaç d'adaptar-se als nous temps, totalitari, impermeable, i, en definitiva, inservible per construir el futur del País Valencià. Inservible o inclús un obstacle. Anar agafadets de la mà del PCE és no saber veure la realitat, o bé voler confondre el personal.

És el que pense: ens calen opcions nítides, nacionalistes i d'esquerres, que treballen a curt, mig i llarg plaç per la plenitud nacional del País Valencià i la justícia social. Ni corrents interns, ni globus sonda de direccions qüestionades, ni sectarismes estèrils. Ens juguem el nostre futur com a poble, i no és poc.

4 comentaris:

Albert Medrán ha dit...

donant voltes per aquí t'he trobat! a partir d'ara, un altre bloc a seguir!

Vicent Martínez ha dit...

Ese Albert ahí!

Molt bé el teu blog, ara mateix l'enllace.

A veure si algun ens guanyem la vida d'això!

Anònim ha dit...

hola sort que trobe un blog amb la mateixa reflexió que he fet, se'ls veu el llautó; primer comunicat critiquen negativament a IPV (EiP), segon comunicat critiquen negativament al Bloc. En volta de començar a fer coses positives, com xarrades per difondre la ideologia del nacionalisme cívic o el que siga; no! catapum i pulla, açò és un braç estès per Marga Sanz no hi ha cap dubte; doncs NdE és el PCPV.

Vicent Martínez ha dit...

Així és, no hi tinc cap mena de dubte.

Però el que cada cop pareix més clar és que ni Nacionalistes d'Esquerres ni altres "tejemanejes" de Sixto i Sanz serviran per mantenir la ficció de l'actual EUPV. El sectarisme de PCE i afins fa el projecte inviable.

Cal una referència clara i nítida de nacionalisme esquerrà que treballe a curt, mig i llarg termini per un País Valencià més lliure i just. Cal que sumen els que així ho volen, els que no se'n poden anar a fer la mà.